EXPOSITIE, LEZINGEN EN NIEUWS

Expositie De 160 opnieuw gebreide truien vormen een expositie die in wisselende samenstellingen in diverse musea in Nederland en in het buitenland te zien is (geweest). Hieronder een actueel overzicht:

Vanaf 10 april 2019 t/m 31 oktober 2019 exposeert het Klederdrachtmuseum, Herengracht 427 in Amsterdam, vijftig visserstruien onder de naam VISSERSTRUIEN VAN STELLA RUHE. Via info©hetklederdrachtmuseum.nl kun je je aanmelden voor een rondleiding (door Stella) op de volgende data: 18 september (vol), 21 september (vol), 5 oktober, 9 oktober, 19 oktober, 23 oktober en 30 oktober. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt ca 1-1,5 uur. Entree met museumjaarkaart gratis + € 20,00 voor rondleiding en koffie met taart. Zonder museumjaarkaart is de entree € 11,00. Voor groepen van 8 tot 14 personen kun je op aanvraag bij het museum een aparte rondleiding boeken.

Stella geeft een masterclass Ontwerp je eigen visserstrui op zaterdag 12 oktober en zaterdag 26 oktober. Kosten € 50,00. Neem daarvoor een pen en potlood, wol en breipennen mee. Meld je tevoren aan via het mailadres van het museum.

LezingenOver de visserstruien, de ontwikkelingen in de visserij in de negentiende eeuw en de zoektocht naar dit bijna verdwenen erfgoed is een fascinerend verhaal te vertellen, waarin toeval, bijzondere anekdotes en verrassende wendingen een grote rol spelen. De lezing wordt begeleid door een PowerPointpresentatie.
Iedere lezing duurt circa 1 à 1,5 uur. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het kopen en laten signeren van de boeken. Voor verdere informatie, prijzen en aanvraag: info©stellaruheproducties.nl.

Data en locaties:

 

Nieuws In het boek VISSERSTRUIEN zijn foutjes geslopen in breischema's of beschrijvingen. Op de pagina van het boek zelf zijn deze errata vermeld.

 

Lees over het verschil tussen visserstruien en schipperstruien op de facebookpagina www.facebook.com/visserstruien


Contact: info©stellaruheproducties.nl.